Solarni sistemi

 

Sončna energija je v sodobnem času energija prihodnosti. Sonce je neizčrpen vir energije, z njim pa razpolagamo ljudje. Zemljo vsak dan doseže približno 940 bilijonov kW energije oziroma približno 1,36 kW/m2.

Z uporabo sončne energije, ki je brezplačna, je mogoče prihraniti do kar 60% letne porabe energije za pripravo sanitarne tople vode, kar pomeni, da poleti skoraj ni potrebe po konvencionalni pripravi tople vode.

Vse glasnejše poudarjanje okoljskih vidikov zaradi varovanja okolja in zmanjšanja emisij CO2 prav tako govori v prid solarni energiji. Druge prednosti izkoriščanja sončne energije so med drugim nizki obratovalni stroški, tiho delovanje naprav in pa uporaba sončnih celic za manjše elektronske naprave, pa čeprav v bližini ni nobenih električnih omrežij.

Zaradi ugodne lege naše države in velikega števila sončnih dni, je slovensko podnebje zelo primerno za izkoriščanje sončne energije. Uporabimo lahko vakumski sončni kolektor ali ploščati sončni kolektor.

Sončno energijo izkoriščajo različni solarni sistemi ali pa kolektorji. Najdete jih tudi pri nas. Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri!

Ponudba solarnih sistemov

Zaradi ugodne lege naše države in velikega števila sončnih dni, je slovensko podnebje zelo primerno za izkoriščanje sončne energije. Uporabimo lahko vakumski sončni kolektor ali ploščati sončni kolektor.

Prodajne akcije ali novice

10.02.10

ENOS PE Plinstal, trgovina odprta po ustaljenem delovnem času

Cenjene stranke obveščamo, da je skladno z veljavnim Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom (fizičnim osebam), trgovina PE Plinstal od torka, 10. 02.2021, dalje, odprta po ustaljenem delovnem času: od ponedeljka do petka od 7.00 do 17.30 ure in v soboto od 7.00 do 12.00 ure. ob nedeljah in

01.12.1

Spremenjeno poslovanje trgovine ENOS PE Plinstal

Cenjene stranke obveščamo, da je skladno z veljavnim Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom (fizičnim osebam), trgovina PE Plinstal od ponedeljka, 16. 11., do preklica ODPRTA le za pravne subjekte od 7.00 do 15.00 ure. Od ponedeljka 30.11.2020 smo za nakupe potrošnikom (fizični kupci) z našimi izdelki in nujnimi

03.09.3

Visoko učinkovite toplotne črpalke Panasonic

Izkoristite kar vam ponuja narava s Panasonic AQUAREA toplotnimi črpalkami! Zakaj so toplotne črpalke pametna izbira ogrevanja za vsak dom? Toplotne črpalke na energetsko varčen in okolju prijazen način ogrevajo vaše domovanje in zagotavljajo toplo vodo v vaših gospodinjstvih. Dolgoročno tako lahko uživate v nižjih mesečnih računih porabe energije, obenem pa zagotovite okoljsko prijaznost vašega

Trgovina Enos

 1. Naslov:   Cesta železarjev 8, 4270 Jesenice
 2. Telefon: (04) 581-02-40
 3. E-naslov: info@enos.si

Kontaktirajte nas

Stopite v stik z nami preko telefona, spodnjega obrazca ali e-maila. Potrudili se bomo, da bomo skupaj našli najboljšo energetsko rešitev za vas.

  Kupcem v enem podjetju nudimo najrazličnejše storitve s področja energetike.

  Naslov
  Cesta železarjev 8,
  4270 Jesenice
  info@enos.si
  (04) 581-02-40

  Vse pravice pridržane. @ENOS d.d 2020