Solarni sistemi

 

Sončna energija je v sodobnem času energija prihodnosti. Sonce je neizčrpen vir energije, z njim pa razpolagamo ljudje. Zemljo vsak dan doseže približno 940 bilijonov kW energije oziroma približno 1,36 kW/m2.

Z uporabo sončne energije, ki je brezplačna, je mogoče prihraniti do kar 60% letne porabe energije za pripravo sanitarne tople vode, kar pomeni, da poleti skoraj ni potrebe po konvencionalni pripravi tople vode.

Vse glasnejše poudarjanje okoljskih vidikov zaradi varovanja okolja in zmanjšanja emisij CO2 prav tako govori v prid solarni energiji. Druge prednosti izkoriščanja sončne energije so med drugim nizki obratovalni stroški, tiho delovanje naprav in pa uporaba sončnih celic za manjše elektronske naprave, pa čeprav v bližini ni nobenih električnih omrežij.

Zaradi ugodne lege naše države in velikega števila sončnih dni, je slovensko podnebje zelo primerno za izkoriščanje sončne energije. Uporabimo lahko vakumski sončni kolektor ali ploščati sončni kolektor.

Sončno energijo izkoriščajo različni solarni sistemi ali pa kolektorji. Najdete jih tudi pri nas. Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri!

Ponudba solarnih sistemov

Zaradi ugodne lege naše države in velikega števila sončnih dni, je slovensko podnebje zelo primerno za izkoriščanje sončne energije. Uporabimo lahko vakumski sončni kolektor ali ploščati sončni kolektor.

Prodajne akcije ali novice

01.02.1

Sončna elektrarna Koroška Bela

Družba ENOS, d.d. je v letu 2021 uspešno kandidirala na javnem razpisu JR SE OVE 2021 in pridobila nepovratna sredstva Ministrstva za infrastrukturo, za postavitev sončne elektrarne na območju skladišča goriv na Koroški Beli. Investicija se je pričela leta 2021 in bila uspešno zaključena konec julija 2022. Postavljena je bila sončna elektrarna nazivne moči 786

10.02.10

ENOS PE Plinstal, trgovina odprta po ustaljenem delovnem času

Cenjene stranke obveščamo, da je skladno z veljavnim Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom (fizičnim osebam), trgovina PE Plinstal od torka, 10. 02.2021, dalje, odprta po ustaljenem delovnem času: od ponedeljka do petka od 7.00 do 17.30 ure in v soboto od 7.00 do 12.00 ure. ob nedeljah in

01.12.1

Spremenjeno poslovanje trgovine ENOS PE Plinstal

Cenjene stranke obveščamo, da je skladno z veljavnim Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom (fizičnim osebam), trgovina PE Plinstal od ponedeljka, 16. 11., do preklica ODPRTA le za pravne subjekte od 7.00 do 15.00 ure. Od ponedeljka 30.11.2020 smo za nakupe potrošnikom (fizični kupci) z našimi izdelki in nujnimi

Trgovina Enos

 1. Naslov:   Cesta železarjev 8, 4270 Jesenice
 2. Telefon: (04) 581-02-40
 3. E-naslov: info@enos.si

Kontaktirajte nas

Stopite v stik z nami preko telefona, spodnjega obrazca ali e-maila. Potrudili se bomo, da bomo skupaj našli najboljšo energetsko rešitev za vas.

  Kupcem v enem podjetju nudimo najrazličnejše storitve s področja energetike.

  Naslov
  Cesta železarjev 8,
  4270 Jesenice
  info@enos.si
  (04) 581-02-40

  Vse pravice pridržane. @ENOS d.d 2020