Obvestila za odjemalce zemeljskega plina

DEŽURNE ŠTEVILKE za okvare na omrežjih zemeljskega plina: občina Žirovnica - 041 694 916, ZDS Jesenice: 041 554 620

V petek 10.11.2017 bo med 8:00 in 15:00 uro motena oz. prekinjena dobava zemeljskega plina. Kliknite tukaj za več informacij.

Letni servisni pregled priporočajo vsi proizvajalci plinskih naprav. V primeru, da vam servis opravijo naši izkušeni serviserji, vam zagotavljamo učinkovito delovanje vaših plinskih naprav, hkrati pa obdržite proizvajalčevo garancijo. Le redno vzdrževanje lahko prepreči bodoče težave in stroške morebitnih popravil. Naj opozorimo, pomanjkljivo vzdrževanje ali nekvalificirani posegi na napravi, lahko privedejo do nevarnih situacij. Z redno izvedbo naših servisnih storitev, pa bo vaša naprava delovala varno in učinkovito skozi celotno življenjsko dobo naprave. V podjetju Enos, d.d. izvajamo široko paleto servisiranja plinskih naprav: plinskih kotlov, plinskih gorilnikov, plinskih žarov, plinskih prekucnikov... Ponosni smo na to, da lahko vaši napravi nudimo celovito servisno storitev po konkurenčni ceni. Servisne storitve izvajamo na področju gorenjske in osrednje Slovenije. Kontaktirajte nas in si zagotovite servis vaše plinske naprave: Matjaž Presterel 04/581 02 14 ali 041 641 167

S 1. oktobrom 2018 se za vse odjemalce ZP v Sloveniji uvaja enotni sistem določanja porabe zemeljskega plina s posodobljenimi obremenitvenimi profili in v skladu z Uredbo Evropske komisije št. 312/2014 (UL EU, L 91/15) in Uredbo o delovanju trga z zemeljskim plinom (UL RS, št. 61/16) . Za vse odjemalce na distribucijskem sistemu v našem upravljanju v občini Žirovnica je bistvena sprememba ta, da bomo števčna stanja sprejemali zadnjih 5 dni v mesecu, pri čemer je važen tudi datum popisa. Če nam boste javili števčno stanje, obvezno navedite tudi datum popisa (ki ni nujno enak datumu sporočila). Tudi mi bomo popise izvajali na zadnjih 5 dni v mesecu, vendar ne redno vsak mesec. Števčna stanja (odčitke) bomo sprejemali preko povezave na naši spletni strani: www.enos.si – zemeljski plin – sporočanje odčitkov in izjemoma preko telefona (04/58-102-00). Pri določanju mesečne porabe zemeljskega plina bomo tako kot doslej upoštevali vsako odčitano in sporočeno števčno stanje. V primeru, da bomo imeli na razpolago števčno stanje (odčitano ali javljeno), bo le to upoštevano pri obračunu in sicer na način, da bo to stanje upoštevano na dan popisa, za dneve do konca meseca, pa se bodo določile dodatne količine v skladu z novo predpisano metodologijo. V primeru, da števčnega stanja v obračunskem mesecu ne bomo imeli, bo količina za cel mesec (kot vsota dnevnih količin) določena po predpisani metodologiji v odvisnosti od temperature, namena uporabe, dneva v tednu, sezone in vaše pretekle letne porabe za vsak dan posebej ter tako tudi obračunana. Več informacij o metodologiji je na voljo na spletni strani ( http://www.plinovodi.si/za-uporabnike/pripravljavec-prognoz/ ) in na kontaktni telefonski številki vašega operaterja distribucijskega sistema.

Kako do priključka za zemeljski plin?

 • Plinsko distribucijsko omrežje podjetja ENOS, d.d. zajema območje občine Žirovnica. Priključek na zemeljski plin je brezplačen, če se zavežete, da boste začeli z uporabo plina v roku 1 leta po izvedbi priključka. V kolikor še nimate priključka, to lahko storite tako, da sledite naslednjim korakom
 • Vloga za soglasje za priključitev
 • izpolnjeno izjavo z vsemi prilogami pošljite na: ENOS, d.d., Cesta železarjev 8, 4270 Jesenice
 • sledi ogled na terenu in dogovor o lokaciji priključka
 • pred samo izvedbo je potreben podpis služnostne pogodbe in pogodbe o priključitvi
 • po podpisu pogodbe fizično izvedemo priključek.
 • Za vse nadaljnje informacije se lahko obrnete na:
  Petra Pavlovčič
  tel.: (04) 581 02 19
  e-mail: petra.pavlovcic@enos.si

 

Mobirise

OSTALE OBLIKE ZEMELJSKEGA PLINA

SZP - stisnjen zemeljski plin (CNG)

Stisnjen zemeljski plin se vedno pogosteje uporablja za pogon vozil. Vse potrebne informacije v zvezi z uporabo in dostopnostjo stisnjenega zemlejskega plina lahko najdete na spletni strani ENOS LNG d.o.o..

Mobirise
Mobirise

Utekočinjen zemeljski plin (LNG)

Utekočinjen zemeljski plin (LNG) proizvajamo s pomočjo tekočega dušika, tako da zemeljski plin ohladimo na temperaturo –161 °C pri tlaku 1 bar. Idealna rešitev za kraje, ki niso povezani na mrežo zemeljskega plina.

Kupcem v enem podjetju nudimo najrazličnejše storitve s področja energetike.

Naslov
Cesta železarjev 8,
4270 Jesenice
info@enos.si
(04) 581-02-40

Vse pravice pridržane. @ENOS d.d 2020